Modern wereldwonder

De Deltawerken zijn wereldberoemd, maar niet onomstreden. Dit boek beschrijft de voorgeschiedenis, de bouw, de ontwikkelingen en veranderende inzichten van een wereldberoemd project, een symbool ook van ongekende daadkracht dat menigeen nog steeds inspireert.

Ooggetuigen van de Watersnood 1953

Zeer kort na de afschuwelijke ramp namen ambtenaren interviews af met ooggetuigen. Andere ooggetuigen schreven hun verhaal op. Misschien zijn gebeurtenissen tijdens zo’n catastrofe nog nooit zo goed vastgelegd. Jan Terlouw schrijft in zijn voorwoord: ‘Willem van der Ham brengt de watersnoodramp heel dichtbij’.

Hollandse polders

Nederland is voor een groot deel selfmade country. Waar komt dat beter tot uitdrukking dan in de Hollandse polders? Het boek vertelt het verhaal van de Beemster, de Haarlemmermeerpolder en de Zuiderzeepolders en andere hoogstandjes van de Nederlandse waterbouw en ruimtelijke ordening.

Verover mij dat land

Cornelis Lely staat bekend als de man van de Afsluitdijk. Maar je kunt hem gerust de grondlegger van het moderne 20ste eeuws Nederland noemen. Deze biografie gaat over een man van de daad. Het boek laat zien hoe hij zijn stempel drukte op een maatschappelijk beschaafd Nederland, waarvan zijn Zuiderzeeproject een prachtig voorbeeld is.