Projecten

Historisch onderzoek kan op verschillende manieren gepresenteerd worden. In probeer zoveel mogelijk multimediale projecten te maken met het landschap in de hoofdrol. Plekken vertellen een verhaal.

Het is leuk en leerzaam op zoek te gaan naar bijzondere plekken. Plekken kan je beschrijven en tonen: in boeken, apps, moderne media en artikelen, op kaarten en foto’s, op bewegend en driedimensionaal beeld.

Vrede en recht

Den Haag profileert zich als internationale stad van vrede en recht. Met onder meer het Vredespaleis en het Internationaal Strafhof is Den Haag dat ook. In het stadsbeeld is dat nog weinig zichtbaar. Dit project brengt daarin verandering.

Nederland verandert

Nederland verandert (om te behouden): De wereld staat voor grote veranderingen. Als een land heeft aangetoond zich aan omstandigheden aan te passen en nieuwe toekomst te bieden dan is het Nederland wel. Hoe en waar ging Nederland op de schop? De transities in het verleden als decor en inspiratiebron voor de grote maatschappelijke opgaven waar we nu voor staan.

App naar toen

Met het Haags Historisch Museum legden Arthur Meijer en ik de basis voor de app Naar Toen op een moment dat de app nog in de kinderschoenen stond.

Zuiderzee in beeld

Nergens verliep de verandering van het land zo dramatisch als in en rondom de Zuiderzee. Voor filmers vormden de afsluiting en droogmaking ervan een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het leverde prachtige films op die ik beschreef en ook toon in het boek ‘Hoor, hoor de dijk is zicht’ en op de tentoonstelling en gelijknamige film Zuiderzee in beeld.

Beijerinck

Onderzoek naar de mogelijkheden om het oude gemaal Beijerinck als museum in te richten. Tot nu toe nog niet gerealiseerd. Het zou jammer zijn als er de schouders er niet worden onder gezet om van deze plek een gedenkwaardig monument te maken.