Lezingen, presentaties en journalistiek

Lezingen en presentaties

Ik hou met regelmaat lezingen en presentaties voor uiteenlopende organisaties als Rijkswaterstaat, waterschappen, musea, bedrijven, historische verenigingen. Zo trad ik diverse keren malen op het Deltacongres en op internationale bijeenkomsten als de World Canal Conference. U kunt mij direct benaderen voor presentaties over transitie, waterstaat, landschap, Reuzenarbeid en andere onderwerpen waar ik mij in heb verdiept of via de Schrijverscentrale.

Journalistiek

Ik leg me toe op non fictie, een genre dat sterke raakvlakken heeft met onderzoeksjournalistiek. Ik ben begonnen met grote stukken schrijven, dus niet met stukjes. Dat ligt mij minder.
Mijn eerste artikel (alleen toegankelijk voor NRC-abonnees), afgezien van schoolkrant stukken voor de schoolkrant van het Haags Montessori Lyceum HAMEL, publiceerde ik in NRC Handelsblad Zaterdags Bijvoegsel over het Agnetapark te Delft (september 1982).
Ik was vijf jaar speciaal medewerker van Intermediair waar ik schreef over onder meer Turkije en Europa (EU). Ook maakte ik verscheidene reisreportages in binnen- en buitenland. En als het even kan, schrijf ik nog steeds graag voor de krant, bijvoorbeeld een recensie over de filmfabriek Profilti of over Post 65 in Den Haag voor Den Haag centraal.