Museumwerk en tentoonstellingen

Kennis, inzicht en verbeelding zijn de belangrijkste ingrediënten van een goed museum en imponerende tentoonstellingen. Op basis van mijn kennis van belangrijke collecties zorg ik voor uitstekende inhoud van museale presentaties, ook in een bescheiden vorm. De tentoonstellingen Reuzenarbeid en Zuiderzee in beeld waren grote successen: veel bezoekers en veel zeer positieve reacties. Eerder werkte ik aan tentoonstellingen voor onder meer het Nationaal Archief en richtte ik het museumgemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht in. Ik werk graag samen met goede producenten, filmmakers en vormgevers.

Museumgemaal de Hooge Boezem achter Haastrecht

Toen de machinistenwoning vrij kwam, wilde het bestuur van dit museum het museum uitbreiden en professionaliseren. Prachtig hoe mooi vrijwilligerswerk hier samenkomt met een indrukwekkende presentatie van een zeer kwetsbare plek in Holland.

Zuiderzee in beeld

Nergens verliep de verandering van het land zo dramatisch als in en rondom de Zuiderzee. Voor filmers vormden de afsluiting en droogmaking ervan een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het leverde prachtige films op die ik beschreef en ook toon in het boek ‘Hoor, hoor de dijk is zicht’ en op de tentoonstelling en gelijknamige film Zuiderzee in beeld.

Beijerinck

Onderzoek naar de mogelijkheden om het oude gemaal Beijerinck als museum in te richten. Tot nu toe nog niet gerealiseerd. Het zou jammer zijn als er de schouders er niet worden onder gezet om van deze plek een gedenkwaardig monument te maken.